Tips Vrouwen

Wel of niet een aanvullende zorgverzekering?

Wel of niet een aanvullende zorgverzekering?

Naast de basisverzekering, zijn er tegenwoordig steeds meer aanvullende verzekeringen. In Nederland kan je de aanvullende verzekering afsluiten bij een andere zorgverzekering, anders dan je basisverzekering. De vraag die je stelt wanneer je een aanvullende verzekering overweegt, heeft te maken met jouw eigen verwachting wat betreft je gezondheid. Verwacht je ziek te worden, een verstandskies te laten trekken of heb je chronische klachten? Dan is de aanvullende zorgverzekering een logische keus. Tenminste, als je niet onnodig veel wilt betalen. Hier een handige website, hier kun je je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Zo weinig mogelijk lasten

Ernstige aandoeningen waarvoor speciale zorg nodig is, krijg je vaak uit de basiszorgverzekering vergoed. Wanneer je zelf in schat[MB1]  meer kosten te maken vanwege lichamelijke kwaaltjes, is een aanvullende zorgverzekering een goede keus. De pijn van de kwaaltjes op zichzelf is al vervelend, maar daar komt de pijn in de portemonnee nog eens bij. Het doel van je aanvullende te laten verzekeren, is het goedkoopste uit te zijn, maar wel de zorg ontvangen die je nodig hebt.

3 aanvullende verzekering op een rijtje

Inmiddels bestaan er talloze verzekeringen. Een tandartsverzekering hier, een brilvergoeding daar of een verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Door de bomen zie je het bos niet meer, je laat het erbij zitten en gaat over op de orde van de dag. Om jou weer het bos te laten zien door de bomen heen, heb ik hier een drietal aanvullende verzekeringen op een rijtje gezet:[MB2] 

1.     Het [MB3] gebit een leven lang mee

Poets jij netjes 2 keer per dag je tanden en[MB4] nog nooit een gaatje gehad? Dan verwacht je niet veel spannends na jouw tandartscontrole. Een uitgebreid pakket van een aanvullende tandartsverzekering, waarin jouw kosten volledig worden gecompenseerd, is voor jou overbodig. De goedkoopste pakketten van de tandartsverzekering geven 75% vergoeding per behandeling. Hierdoor hoef je bij weinig klachten, slechts een klein deel zelf te betalen.[MB5]  Wel ben je verzekerd tegen onverwachte ongelukjes zoals een tand die op bijzondere wijze afgebroken is.

2.     Bril of lenzen nodig?

De bril is een handig en functioneel middel, maar natuurlijk ook een hip mode-item. Zelfs de mensen die niet slechtziend zijn, gebruiken de bril om hun outfit compleet te maken. Maar hier zit natuurlijk een kostenplaatje aan. Ditzelfde geld voor lenzen. Wanneer je in het dagelijks leven afhankelijk bent, is het fijn als je wat kosten bespaard blijven. Vanuit de basisverzekering wordt dit nooit vergoed. De hoogte van de vergoeding, vanuit de zorgverzekering bril of lenzen, hangt samen met de hoogte van de premie. Hoe meer premie je betaalt, hoe meer vergoeding je krijgt. Zo zijn er vergoedingen van tientallen euro’s per jaar, maar ook enkele honderden euro’s.

3.     Zwanger?

Wanneer je zwanger bent, of graag een kindje wilt, wil je ook zeker zijn van de beste zorg. Met de ziekhuisbezoekjes in het verschiet, verwacht je ook meer kosten. Vanuit de basisverzekering wordt het een en ander vergoed, maar de zorgkosten van ziekenhuisbevalling en eigen bijdrage kraamzorg worden betaald vanuit eigen portemonnee. Om de kosten gering te houden, kies je het best voor een aanvullend kraampakket.

Klik hier voor de beste zorgverzekering.

Geef een reactie