Tips

Wat kun je doen tegen incontinentie

Incontinentiemateriaal

Incontinentie komt in Nederland erg vaak voor. Wanneer je incontinentieproblemen hebt, betekent dit dat je moeite hebt om je urine op te houden. Erg veel mensen schamen zich voort dit probleem en maken het daarom ook niet of nauwelijks bespreekbaar. Dit maakt het probleem vaak nog vervelender. Echter zijn er wel een aantal duidelijke oorzaken voor het probleem. Daarnaast zijn er ook meerdere dingen die je kunt doen tegen incontinentie.

De oorzaken van incontinentie

Incontinentie kan ontstaan door verschillende oorzaken. Zo zijn er verschillende vormen en geven deze verschillende vormen andere klachten. Inspanningsincontinentie is een vorm die veel voorkomt. Bij inspanningsincontinentie heb je last van urineverlies bij inspanning. Dit komt omdat er door de inspanning meer druk in de buik komt. Deze druk komt uiteindelijk op de blaas te staan.  Deze vorm wordt veroorzaakt door een zwakke blaashals of zwakke bekkenbodemspieren. Een andere variant van incontinentie, is Urge-incontinentie. Bij deze variant is het lastig om de plas op te houden wanneer de drang aanwezig is. Dit kan zowel ontstaan door psychische als lichamelijke problemen. Bij lichamelijke problemen ontstaat het probleem vaak door suikerziekte, of een probleem met de hormonen. Bij psychische problemen gaat het er vooral om dat een persoon denkt dat hij of zij niet meer normaal kan plassen en het probleem hierdoor ook echt ontstaat. Naast deze twee veelvoorkomende incontineties, is er ook nog stressincontinentie. Deze variant komt erg vaak voor. Zo hebben erg veel moeders hier last van. Dit omdat zij één of meer bevallingen hebben gehad.

Wat kun je eraan doen?

Incontinentie is een veelvoorkomend probleem onder de Nederlanders. Het is iets dat het dagelijkse leven enorm kan belemmeren. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last ervaart van het probleem, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je ervoor kiezen om goed op je voeding te letten. Hierdoor zul je minder last hebben van het probleem. Wanneer je goed op je voeding let, zul je als het goed is ook afvallen. Gewichtsverlies helpt vaak bij het bestrijden van incontinentie. Naast het afvallen zijn er ook een aantal groentes erg goed tegen incontinentie. Zo is het bewezen dat broccoli vaak goed helpt tegen incontinentie. Daarnaast zijn er tegenwoordig erg veel producten te verkrijgen die ervoor zorgen dat de last van incontinentie minder zwaar wordt. Hierbij kun je denken aan incontinentiemateriaal.

Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal is er in erg veel verschillende vormen te verkrijgen. Zo is er voor elke situatie wel een gepast hulpmiddel te verkrijgen. Een voorbeeld hiervan is een bed onderlegger. Hierbij heb je het minst last van urineverlies bij het slapen. Daarnaast zijn er ook veel producten op de markt die gebruikt kunnen worden tijdens dagelijkse handelingen. Hierbij kun je denken aan inleggers. Inleggers zijn anders dan inlegkruisjes of maandverband. Naast dat het comfortabeler zit, werkt het ook beter. Door gebruik te maken van incontinentiemateriaal, zal incontinentie een minder bepalende rol in het leven gaan spelen. Dit is voor de meeste mensen erg prettig.

Geef een reactie